Driehoekskunde kun je zien als een taal die je kunt leren spreken en net als elke taal kent ook de taal van de Driehoekskunde een alfabet. De Masterclass kun je dus als een soort taalles zien. We verdiepen ons in de achtergrond en vooral in de visie van de Driehoekskunde. Maar een vreemde taal leer je alleen door die vaak te spreken; eerst nog wat onwennig maar dankzij oefening steeds beter. In de Masterclass heeft dat leren spreken de vorm van werken aan de hand van casuïstiek die de deelnemers inbrengen.
Vanzelfsprekend bestaat het Alfabet van de Driehoekskunde uit drie letters. Tijdens iedere bijeenkomst staat een letter centraal.
In de taal van de Driehoekskunde zijn deze drie letters verplicht. Chiel Egberts: "Ik wil je graag leren om ze tegelijkertijd toe te passen. Dat is een kwestie van timen en doseren en dat leer je - als het goed is - steeds beter. Natuurlijk staat het je vrij om hulpletters te gebruiken, letters die jou helpen en vooral bij jou passen. Ik gebruik graag de H van Humor; niet om een moeilijk te verteren P ongedaan te maken, maar wel om die P beter te laten binnenkomen. Maar riskant is die hulpletter wel; alleen als de V op dat moment goed is, zal die H helpen. Thuis wordt dat soms pijnlijk duidelijk als mijn vrouw zegt: jij bent de enige die lacht... Werkt dat Alfabet dan ook in de Familiedriehoek? Natuurlijk. Ook jouw partner is immers niet los verkrijgbaar. De mijne is vooral enthousiast over het Bonusmotto: Doe wat je belooft; liefst iets meer; liefst iets eerder!"
Accreditatiepunten: 24
Voor leden 120 euro* en voor niet-leden 305 euro
* Voor leden gereduceerd tarief dankzij VWS-subsidie
Deze driedaagse Masterclass wordt op onderstaande data in Zwolle en Den Bosch gegeven:
We interviewden Chiel Egberts in het kader van de signaleringsrapportage 2022. Je leest het hele interview hier.