BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Lieuwkje Vlasma

"Ik ben sinds 1998 werkzaam bij MEE in de functie van consulent. In 2015 ben ik bij een lokaal team gaan werken, omdat ik graag vooraan wilde staan bij alle veranderingen ten gevolge van de transitie. Een onoverbrugbare verandering voor mij bleek dat ik niet meer naast de inwoner mocht staan maar meerdere petten moest dragen. Omdat ik vanuit mijn hart wilde werken, ben ik in 2017 weer voor MEE gaan werken als cliëntondersteuner. Op dit moment werk ik in de gemeente Baarn en Woudenberg.

De reden dat ik opgeleid wilde worden tot ambassadeur is omdat ik hart heb voor het vak en zie en merk hoe wij het verschil kunnen maken voor de burger. Spreken over mijn vak en anderen hier enthousiast over maken, daar word ik heel gelukkig van!

Wat ik heel graag zou willen bereiken, is nog meer laten zien wat cliëntondersteuning betekent voor inwoners. Ook wil ik instanties laten inzien hoe preventief de inzet van cliëntondersteuning werkt. Bovendien zou ik graag zien dat cliëntondersteuning eerder wordt ingezet bijvoorbeeld door de lokale teams. Inzet van cliëntondersteuning werkt ontzorgend voor huisartsen, scholen e.d. Het zou win-win zijn voor iedereen als dit wordt gezien. Daar ligt nog een groot stuk ontgonnen gebied."