BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Dîde Sörman

"Met de voeten in de klei, het hoofd op onbevangen en het hart op empathie... Ik ben een ervaringsdeskundige die cliëntondersteuning jarenlang vrijwillig heeft gedaan. Vanaf 2015 doe ik het ook beroepsmatig. Uiteraard heb ik enorm veel geïnvesteerd in scholing en deskundigheidsbevordering omdat mijn academische opleiding niet gerelateerd is aan sociaal werk. Deze motivatie en inzet verwacht ik nu ook van mijn medewerkers. We zetten in op de hoogst haalbare kwaliteit.

Ambassadeurschap is een natuurlijke taak van een bestuurslid en als voorzitter staat het bovenaan je takenpakket. Daarom heb ik naast plaatselijk (in het werkgebied van mijn stichting – SOCOS – gevestigd in Eindhoven) ook een landelijke functie als ambassadeur van BCMB:

  • om onze leden maar ook inkopers, beleidsmakers en werkgevers te inspireren om de kwaliteit van cliëntondersteuning zo optimaal mogelijk te borgen,
  • om de schat aan kennis en ervaring die onze vereniging rijk is (lees: onze leden rijk zijn) te ontluiken richting alle samenwerkingspartners en stakeholders,
  • om meer aandacht te genereren voor ons vak,
  • en uiteraard om onze vereniging te profileren.

Ik ben ervan overtuigd dat we samen (met mijn collega-bestuursleden en ambassadeurs en met een heleboel steun van onze leden) sneller en meer van deze doelen kunnen bereiken en daardoor wellicht meer kwetsbare mensen beter kunnen helpen.

Dîde ?örman

Voorzitter/Ambassadeur BCMB