BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Janine Budding

 

"Meedoen in de maatschappij, daar sta ik voor!  Als cliëntondersteuner kan ik actief mijn steentje bijdragen aan de inclusieve samenleving voor mensen met een beperking. Want waarom zou jij niet precies dezelfde dingen kunnen doen als mensen zonder beperking? Daarom ben ik een trotse ambassadeur voor BCMB.

Iedereen die zorg vanuit de Wmo of WLZ ontvangt, zou op de hoogte moeten zijn van de mogelijkheden die een onafhankelijk cliëntondersteuner kan bieden. Maar heel veel mensen zijn niet op de hoogte van deze mogelijkheden. Terwijl een cliëntondersteuner zo waardevol kan zijn!  Samen zoeken naar oplossingen om zo zelfstandig mogelijk je eigen leven te organiseren; daarmee kan een cliëntondersteuner je helpen. Samen op zoek naar de hulp en hulpmiddelen die voor jou nodig zijn! Samen op zoek naar passende zorg. Voor dat alles kun je een beroep doen op cliëntondersteuning. Ik draag graag mijn steentje bij om dat recht meer bekendheid te geven. Als ambassadeur voor BCMB wil ik bruggen slaan tussen mensen met patiëntervaring en de zorgsector. Ik wil mensen bekender maken met het prachtige werk waarin je pragmatisch aan de slag gaat en mensen begeleidt met een ziekte of een beperking, die niet het juiste aanspreekpunt weten te vinden binnen ons zorgstelsel.

Ik ben sinds 2020 geregistreerd onafhankelijk cliëntondersteuner en ervaren mantelzorger. Ik heb veel ervaring en expertise op het gebied van eerste- en tweedelijnszorg en van de verschillende transfers van en naar huis, healthy ageing, palliatieve zorg en stervensbegeleiding. Ook heb ik ruime kennis op het gebied van farmaceutische zorg, e-health (digitale zorg) en mealth (een samentrekking van mental en health). Ik zie mezelf als een pragmatische zorgprofessional, die positief is ingesteld, gedreven is en solidair. Ik zet me graag in om het vak cliëntondersteuner breed bekend te krijgen en om ervoor te zorgen dat iedereen die zorg nodig heeft, kan leven zoals zij dat willen, omdat ze zijn ondersteund door iemand die met hen meekijkt en in mogelijkheden denkt."