BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Miriam Duif

Wat zou het fijn zijn als iedereen mee kan doen in het maatschappelijk leven, of je nu wel of geen beperking hebt. Als cliëntondersteuner bij MEE West-Brabant onderzoek ik samen met mensen wat ze nodig hebben om dit te bereiken. Ik help ze om hun situatie in kaart te brengen, te onderzoeken welke obstakels ze ervaren en welke talenten ze hebben. Ik heb kennis over het leven met een beperking, de belangrijkste wet- en regelgeving en van de sociale kaart. Deze kennis kan helpen om de weg te vinden in het oerwoud van regels in Nederland met betrekking tot het vinden van passende hulp. Ik werk met veel partijen samen, zowel vrijwilligers, ervaringsdeskundige als professionals van diverse organisaties.

De afgelopen jaren heb ik voor mijn moeder en inmiddels overleden vader met dementie gezorgd. Ik weet ook hoe het is om mantelzorger te zijn en hoe belangrijk het is om de juiste ondersteuning te krijgen. Zeker op de momenten dat je merkt dat je naaste meer hulp vraagt dan dat jij en andere betrokken mantelzorgers kunnen leveren, en dat deze hulp noodzakelijk is.

Sinds 2008 werk ik bij MEE West Brabant met mensen met diverse vragen. Als cliëntondersteuner kan ik mensen op alle leefgebieden ondersteunen. Ik maak me graag hard voor het vak cliëntondersteuner omdat het voor veel mensen een toegevoegde waarde heeft. Daarom heb ik me aangemeld als ambassadeur. Het is mijn streven om samen met de andere ambassadeurs veel meer bekendheid te geven aan de cliëntondersteuner zodat mensen die dit nodig hebben een cliëntondersteuner kunnen vinden.