BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Marga van de Glind

 

"Sinds twee jaar heb ik een eigen bedrijf: 'Aandacht voor uw Zorg'. Deze naam heb ik gekozen, omdat dit aangeeft waar ik voor sta. Ik sta in voor oprechte aandacht voor mensen en ik zal altijd op zoek gaan naar de ander. Wat wil de ander? Wat heeft hij nodig om met behoud van eigen regie zijn leven vorm en inhoud te kunnen geven ondanks beperking en ziekte? Dit klinkt misschien wat zweverig, maar het werk is concreet genoeg om met twee benen op de grond te blijven staan.

Ik ben ambassadeur geworden, omdat er te weinig mensen zijn, die weten wat een cliëntondersteuner doet en wat dit voor hen kan betekenen in een moeilijke fase van hun leven. We zijn verwijzers naar cliëntondersteuners nodig, die hun werk onafhankelijk oppakken.

Wanneer ik als ambassadeur vertel over cliëntondersteuning, dan ben ik neutraal. Dan sta ik voor het beroep en niet voor mijn eigen toko. Ik heb al een aantal malen voorlichting gegeven over cliëntondersteuning. Wat is er mogelijk, hoe dan, waar dan? Ik vertel dan waar mensen om cliëntondersteuning kunnen vragen. Dat kan bij de gemeente, het Zorgkantoor of bij een mantelzorgmakelaar. Dat hangt ervan af wat je nodig hebt.

Ook werk ik graag samen met andere partijen. Ik ben altijd zoekend naar waar we elkaar kunnen versterken. Niet vanuit de concurrentiegedachte, maar samen betekent: 1 + 1 = 3 in het belang van de cliënt. Dit wil ik het komend jaar verder oppakken. Als cliëntondersteuner werk ik voornamelijk in de regio Groningen en Drenthe als onderaannemer bij de Maatschap WLZ Cliëntondersteuning. In Noord-Nederland ben ik daarnaast actief als mantelzorgmakelaar."