BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Training

Als ambassadeur ga je aan de slag om de onafhankelijke cliëntondersteuning, de meerwaarde van beroepsmatige cliëntondersteuning, maar ook de meerwaarde van BCMB op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Vooral lokaal in jouw regio, maar soms ook landelijk namens BCMB.

Hoe pak je dat aan?

Daar ondersteunen we je natuurlijk bij, met een (gratis) training en verschillende activiteiten voor ambassadeurs. Ook hebben we een folder ontwikkeld, die ambassadeurs kunnen gebruiken.

Training

Tijdens de trainingsdag word je door de trainer David Wijnperle (Doeldenker) getraind in verschillende basisprincipes van beïnvloeding, belangenbehartiging en netwerken. We verkennen wat de kern is van het vak Cliëntondersteuning en wat de waarde is van keuzevrijheid in onafhankelijke cliëntondersteuning. Van daaruit oefenen we met pitchen en overtuigen, maar bijvoorbeeld ook met het in beeld brengen van het lokale krachtenveld.

Activiteiten

Naast de trainingsdag is er een terugkombijeenkomst, krijgen ambassadeurs individuele coaching en toegang tot een leeromgeving waarin je van elkaar kunt leren en waar je een groot aantal instrumenten en materialen vindt.

Ook in 2022 leiden we nog ambassadeurs op. Maak jezelf en je vak sterk en meld je hier aan als ambassadeur!

Twijfel je nog, maar ben je wel nieuwsgierig? Kijk dan hier naar de achtergrond van onze huidige ambassadeurs en hier naar hun praktijkverhalen.