BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Saskia Bijlholt

 

"Ik werk als onafhankelijk cliëntondersteuner bij De Badde in de gemeente Pekela. De Badde is een welzijnsorganisatie en is onderdeel van Tintengroep. Tintengroep bestaat uit twaalf organisaties die zijn gespecialiseerd in sociaal werk. Deze organisaties zijn gevestigd in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. Een aantal van deze organisaties biedt ook de functie onafhankelijke cliëntondersteuning. Ik wil graag meer de krachten bundelen om elkaar zo te versterken en om kennis uit te wisselen.

In de gemeente Pekela wil ik nog meer het belang van de onafhankelijke cliëntondersteuning naar voren brengen, zodat ik meer burgers weet te bereiken en ook verwijzers. Ik vind het van groot belang dat mensen weten dat er onafhankelijke cliëntondersteuning bestaat, dat er een beroep op ons kan worden gedaan en dat onafhankelijke cliëntondersteuning voor iedereen toegankelijk is."

Ik ben ambassadeur geworden om de onafhankelijke cliëntondersteuning bij zowel politiek, ketenpartners als ook bij burgers meer zichtbaar te krijgen. Ik merk dat dit nu nog lang niet altijd het geval is en daar is nog veel winst te behalen. Mensen worden nu niet of soms te laat geholpen en zoals iemand laatst tegen me zei: "Het is al moeilijk genoeg dat we beperkingen in ons leven ervaren. Waarom wordt het ons daarnaast ook nog ingewikkeld gemaakt met alle regelingen en procedures. Dit kost ons heel veel energie. Wat is het dan fijn dat er iemand naast ons staat, die ons de weg wijst en ondersteunt."