BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Hanneke Suvaal

 

"Ieder mens verdient de steun die hij nodig heeft om toegang te verkrijgen tot de juiste zorg, om zich verder te ontwikkelen, om een inkomen te verwerven, om deel te nemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer. Die steun bied ik graag. Dat doe ik zakelijk scherp en sociaal opgewekt vanuit mijn bedrijf Suvaal Zorg Zaken. Voor cliëntondersteuning vanuit de Wlz werk ik samen met partners van het zorgkantoor in Noord Holland.

Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe ingewikkeld vraagstukken kunnen zijn of zwaar kunnen vallen. Het is dan fijn als iemand meedenkt en helpt te achterhalen waar je het meest bij geholpen bent.

Ik neem mijn kennis van het 'sociaal domein' en mijn bedrijfseconomische achtergrond mee. Dat geldt ook voor mijn jarenlange ervaring bij de Nederlandse Spoorwegen, in het onderwijs, in de zorg en in de gehandicaptensport. Opgeleid tot mantelzorgmakelaar, heb ik bovendien voldaan aan de vereisten van BCMB en het ontwikkelprogramma tot onafhankelijke cliëntondersteuner afgerond.

Naast individuele ondersteuner wil ik als ambassadeur het geheel naar een hoger level tillen. Als meer mensen met dezelfde vraagstukken rondlopen, op dezelfde drempels stuiten, dan signaleer ik dat met de bedoeling een verbetering aan te brengen voor iedereen in plaats van per individu. Ik nodig daarom cliëntondersteuners in mijn omgeving (Utrecht, Amersfoort, Zwolle) uit om krachten te bundelen."