BCMB

Lidmaatschap

Lidmaatschap van BCMB biedt veel voordelen, of je nu een beginnend of al een ervaren cliëntondersteuner bent. Dankzij ons digitaal leerprogramma en andere geaccrediteerde leertrajecten verdiep je je vakkennis en expertise. Op de jaarlijkse vakdag maak je kennis met collega's uit het hele land en kun je geaccrediteerde lezingen en inspirerende workshops over actuele items in je vak volgen. Daarnaast zet BCMB zich op allerlei manieren in om de positie van cliëntondersteuners in het sociale domein te versterken. 

Dat doen wij onder meer door het schrijven van position papers om beleid te beïnvloeden. Daarnaast voeren wij geregeld gesprekken met VWS, gemeenten en zorgkantoren over cliëntondersteuning. BCMB geeft de beroepsgroep een stem. Een stem die gehoord wordt!

Persoonlijk voordeel

  • Toegang tot een digitaal leerprogramma met intervisie, 360-gradenfeedback, praktijkgerichte en geaccrediteerde leertrajecten en een database met collega-cliëntondersteuners en hun expertisegebieden;
  • Jaarlijks een gratis Vakdag en af en toe regionale bijeenkomsten;
  • Geaccrediteerde Masterclasses;
  • Verbreding van jouw netwerk van collega-cliëntondersteuners;
  • Korting van 25 euro op jouw registratie als cliëntondersteuner bij het Registerplein;
  • Met scholing via BCMB kun je voldoende punten halen om aan de registratie-eisen te voldoen.

BCMB geeft cliëntondersteuners een stem

  • BCMB vertegenwoordigt jouw stem en die van je collega-cliëntondersteuners. Bijvoorbeeld bij de gemeente, bij het ministerie van VWS en bij de zorgverzekeraars. Maar ook bij werkgevers en bij SKJ en het Registerplein. Via BCMB hebben cliëntondersteuners een stem in het sociale domein.
  • BCMB zet zich in voor de verdere professionalisering van jouw beroepsgroep. Bijvoorbeeld door het opstellen van een beroepsprofiel, een beroepscode en door het opzetten van een goede registratie van cliëntondersteuners.

Natuurlijk ben je als lid van BCMB harte welkom om mee te denken en te bouwen aan een sterk vak én een sterke beroepsvereniging.

Ben je cliëntondersteuner en nog geen lid van BCMB? Klik dan hier!

Contributie

Wil je graag lid worden van BCMB? Meld je dan aan via deze link. 
 
Na inschrijving ontvang je een bevestiging en ontvang je de inlogggevens van E-captain, het administratiesysteem van BCMB. Hiermee kun je je gegevens beheren, facturen downloaden en je inschrijven voor BCMB-activiteiten zoals de Vakdag.
De contributie wordt direct verrekend via IDEAL. Na betaling van krijg je de inloggegevens toegestuurd van de digitale leeromgeving. 

Aanmelden

Dat kan via dit inschrijfformulier.

Opzeggen

Lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Het beëindigen van het lidmaatschap dient schriftelijk vóór 1 december aan de ledenadministratie te worden gemeld via een mail aan [javascript protected email address] .