BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

4. Wat is het verschil tussen BCMB-lidmaatschap en registratie bij Registerplein?

Lidmaatschap van de beroepsvereniging BCMB is niet hetzelfde als geregistreerd zijn. Er is wel samenhang. De beroepsvereniging behartigt jouw belangen als cliëntondersteuner, versterkt het beroep cliëntondersteuner en ondersteunt jou in het verbreden en verdiepen van jouw kennis, onder andere door het aanbieden van scholing. BCMB is mede namens jou gesprekspartner voor het Registerplein (en voor SKJ).

Bij het Registerplein kan je je registreren als cliëntondersteuner in het Register van Cliëntondersteuner. Door je te registreren laat je zien dat je als professional jouw vakkennis onderhoudt door reflectie en scholing. Scholing kan je volgen via de leeromgeving van BCMB. Deze scholing levert geaccrediteerde punten op voor jouw registratie.

Meer informatie over het Register van Cliëntondersteuners vind je op:

www.registerplein.nl/registers/register-clientondersteuners/

Voor vragen over het Register van Cliëntondersteuners kan je terecht bij het Registerplein: [javascript protected email address].

Wij adviseren onze leden om zich als cliëntondersteuner te registreren bij Registerplein omdat ze hiermee aantoonbaar maken dat ze hun vakkennis op peil houden doordat ze scholing volgen en aan intervisie doen. Door een registratie wordt dit toetsbaar voor cliënten en opdrachtgevers

Aanbieding korting registratiekosten voor nieuwe leden

Jaar gratis registratie voor nieuwe leden van BCMB

Samen met Registerplein kan BCMB nieuwe leden in 2021 een jaar gratis registratie bij Registerplein aanbieden. Klik hier voor de voorwaarden en hoe je gebruik kunt maken van deze regeling.