BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

7. Hoeveel accreditatiepunten moet ik per jaar halen om mijn registratie bij Registerplein te behouden?

De registratienormen zijn vastgelegd in het Registratiereglement. Beginnende cliëntondersteuners die een passend HBO diploma hebben (Maatschappelijk werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Social Work (SW), Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), Pedagogiek, HBO Toegepaste Psychologie (TP) en HBO toegepaste gerontologie) kunnen inschrijven in het Basisregister.

Cliëntondersteuners met minimaal twee jaar werkervaring kunnen zich registreren in het Plusregister. Voor een herregistratie moet in een periode van 5 jaar minimaal 160 uur aan deskundigheidsbevordering zijn gevolgd, waarvan minimaal 40 uur intervisie en minimaal 70 uur geaccrediteerde scholing. Cliëntondersteuners die ook bij SKJ zijn geregistreerd krijgen dispensatie en hoeven nog slechts, aanvullend op hun SKJ registratie 26 uur deskundigheidsbevordering aan te tonen, waarvan minimaal 8 uur intervisie en 12 uur geaccrediteerde scholing.

In 2021 zullen de toegangscriteria wijzigen. De basisleerlijn cliëntondersteuning, bestaande uit vier tweedaagse masterclasses, zullen dan toegang geven tot het register.