BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Inge Walet

Je hoeft het niet alleen te doen! Ieder mens heeft recht op ondersteuning om de juiste hulp te vinden én te krijgen in het oerwoud van het zorglandschap.

Na ruim 30 jaar in managementposities binnen de financiële dienstverlening en de gemeentelijke overheid te hebben gewerkt, maakte ik de bewuste keuze te switchen van werkveld. Cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar; beiden hebben alles in zich wat bij mij past. Veelal complexe vraagstukken in de zorg, mensen in hun kracht zetten met behulp van hun formele en informele netwerk en het leveren van een maatschappelijke bijdrage.

Dit werk ligt mij dicht aan het hart. Al mijn ervaring neem ik hierin mee. Het lijkt mij fantastisch om als ambassadeur te werken aan de bekendheid en de inzet van de onafhankelijk cliëntondersteuner. Juist in deze tijd, waarin de zorg onder de druk staat en de mensen hulp en ondersteuning nodig hebben bij hun zorgvraag, is dit extra belangrijk.

Daarnaast kan de onafhankelijk cliëntondersteuner de reguliere zorg ontlasten, bijvoorbeeld huisartsen en praktijkondersteuners. Een mooie taak om op lokaal niveau op te pakken met mijn collega’s. Landelijk wil ik met de andere ambassadeurs samenwerken aan meer bekendheid. En niet onbelangrijk, ik wil samenwerken om niet iedere keer het wiel zelf uit te moeten vinden maar om met elkaar onze krachten te bundelen.