BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB

Masterclasses

BCMB biedt een basisopleiding aan voor startende cliëntondersteuners en verdiepende masterclasses voor cliëntondersteuners met minimaal twee jaar werkervaring.

Basisopleiding cliëntondersteuner 

Masterclass 1 tot met 4 vormen de basisopleiding tot Cliëntondersteuner. Deze basisopleiding wordt afgesloten met een casus- en reflectietoets. HBO-niveau is vereist voor deze opleiding en voor toegang tot het register. Heb je geen HBO-diploma, dan dien je een toets af te leggen die jouw HBO-niveau aantoont. De kosten bedragen circa € 95 en de toets kan worden aangevraagd bij Registerplein. Tijdens het volgen van de Basisopleiding kan je je inschrijven in het register als cliëntondersteuner in opleiding. Na afronding van de opleiding kan je je inschrijven als cliëntondersteuner junior. Voor meer informatie over het register, lees hier verder. 

Voor data en inschrijving van masterclass 1 tot en met 4, klik hier.

Verdiepende masterclasses

De overige masterclasses zijn bedoeld voor ervaren cliëntondersteuners met minimaal twee jaar werkervaring (een registratie als cliëntondersteuner senior). Elk jaar worden er met subsidie van VWS nieuwe masterclasses ontwikkeld die tijdelijk gratis aangeboden worden aan leden van BCMB.

Voor data en inschrijving van de verdiepende masterclasses, klik hier.

Werkwijze 

Per masterclassronde moet je alle data kunnen deelnemen. De meeste masterclasses worden online aangeboden, tenzij anders staat aangegeven. Je ontvangt circa 3 weken voor de eerste lesdag je inlogcodes van BCMB voor de online omgeving van de Masterclass. Hier staan opgenomen presentaties, lesmateriaal en/of opdrachten, die je vaak van tevoren gezien en gemaakt moet hebben.

Kort voor de eerste lesdatum ontvang je van je docent een uitnodiging voor de online sessie. Wanneer je alle sessies actief hebt deelgenomen, de opdracht(en) voldoende en tijdig hebt afgerond en de evaluatie hebt ingevuld, ontvang je een certificaat dat je kunt uploaden bij Registerplein.

Vragen over je inschrijving of betaling kan je stellen via info@bcmb.nl.
Vragen over de inhoud van de training inclusief opdrachten of vergeten inlogcodes kan je stellen via info@bcmb.nl.

Kosten

De eendaagse masterclasses kosten € 100 voor leden en € 285 voor niet-leden.
De tweedaagse masterclasses kosten € 200 voor leden en € 385 voor niet-leden.
De driedaagse masterclass kost € 300 voor leden en € 485 voor niet-leden.
Betaling vindt plaats meteen na inschrijving en is alleen mogelijk via iDeal.

Ben je lid? Log dan bovenin het aanmeldformulier in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Dan wordt automatisch het reductietarief voor leden berekend.

Ben je nog geen lid? Als je je eerst aanmeldt als lid, dan kun je alsnog gebruikmaken van het voordelige ledentarief voor de Masterclasses. Klik hier voor alle informatie over het lidmaatschap van BCMB.

De annuleringsvoorwaarden lees je in onze Algemene Voorwaarden

Kosten voor scholing zijn onder voorwaarden aftrekbaar voor je inkomstenbelasting. Sommige werkgevers vergoeden scholing. Vraag ernaar bij je eigen werkgever.