BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Casuïstiekdagen Wmo/Jeugdwet en Wlz

Heb je al ruime ervaring als onafhankelijk cliëntondersteuner en wil je aan de hand van casuïstiek je kennis vergroten rondom wet- en regelgeving? Meld je dan aan voor (een van) de casuïstiekdagen! 

We organiseren dit jaar twee casuïstiekdagen: op dinsdag 18 september over de Wlz en op dinsdag 8 oktober over Wmo en Jeugdwet. Tijdens deze praktijkgerichte training nemen bestuursleden Trudy Roffel en Miranda van der Hout je op basis van diverse casussen mee in de wet- en regelgeving, welke rol je als cliëntondersteuner hierin kunt pakken en welke ruimte je kunt innemen in het speelveld rondom de cliënt. 

Samen de mogelijkheden binnen de de wet- en regelgeving verkennen 

Op de twee casuïstiekdagen gaan we echt de diepte in. We gaan ervan uit dat je de basis goed beheerst en thuis bent in de wereld van de Wmo, Jeugdwet en Wlz. Aan de hand van casussen - die jezelf kunt meenemen - onderzoeken we gezamenlijk waar je tegenaan loopt, welke aanpak wel of niet werkt en welke route je kunt bewandelen om de meest passende zorg voor cliënten te krijgen. In de wet- en regelgeving zitten meer mogelijkheden dan vaak wordt gecommuniceerd; die gaan we samen verkennen op basis van casuïstiek. Denk aan de combinatie Wlz en Jeugdwet, de regels rondom de verschillende zorgprofielen en wie waar verantwoordelijk voor is. 

Hoe ver kun je gaan als cliëntondersteuner?

Ook zoomen we in op de keuzes die je hebt in verschillende situaties. Ben je het bijvoorbeeld niet eens met een beschikking, wat kun je dan precies doen? Dien je een bezwaarschrift in, ben je dan bekend met de vervolgstappen? En hoe ver ga je? Er zitten grenzen aan je rol als cliëntondersteuner. Het is goed om hierover in gesprek te gaan met elkaar. 

Woon je (een van) deze casuïstiekdagen bij? 

Dan weet je beter wat de reikwijdte is van je rol als onafhankelijk cliëntondersteuner en door de ervaringen van andere deelnemers vul je je rugzak met  handvatten om je cliënten nog beter te kunnen helpen.

Data: 

Locatie

Beide masterclasses vinden plaats bij De Amershof, Snouckaertlaan 11, Amersfoort. Zowel met de auto als openbaar vervoer is deze locatie goed bereikbaar. De route en parkeermogelijkheden vind je hier.

Kosten

Voor leden is de investering 40 euro* per masterclass en niet-leden betalen 185 euro. 
* Gereduceerd tarief dankzij VWS-subsidie

Accreditatie

Deelname kun je zonder accreditatie opvoeren bij Registerplein (bij reflectie casuïstiek).