BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Kariene van Dijck

"Ik heb als verpleegkunde aan het bed gestaan, een hbo-opleiding gevolgd voor toegepast gerontoloog én ik heb een opleiding voor mantelzorgmakelaar afgemaakt. Ik heb het allemaal gedaan. Tegenwoordig ondersteun ik als cliëntondersteuner mensen met een beperking. Ik probeer vooral goed naar cliënten te luisteren en naast ze te staan. Zo wijs ik ze de weg door 'zorgland'. Ik zoek mogelijkheden waar die niet lijken te zijn. Toveren kan ik niet, maar dingen uitzoeken en regelen wel.

Belangrijk voor mij is dat cliënten (waar mogelijk) zelf zoveel mogelijk de regie houden. Wat past bij de cliënt en maakt hun leven makkelijker en aangenamer? Die vraag stel ik mezelf telkens weer. Ik krijg energie als het lukt om een cliënt verder te helpen.

Ik heb een eigen zaak als mantelzorgmakelaar in Nuenen en als cliëntondersteuner werk ik als onderaannemer voor ClientondersteuningPlus. Nu ga ik ook verder als ambassadeur omdat ik ons mooie vak onder de aandacht wil brengen en uit wil dragen wat wij kunnen betekenen. Ik richt mij op de plaatselijke politiek, de gemeente, huisartsen en ouderenbonden. Ik ben van mening dat wij als cliëntondersteuners veel kunnen bijdragen aan het welzijn van mensen met een beperking. Daar wil ik mij voor inzetten."