BCMB

Bonny Veenstra

 

 

Sinds 2016 ben ik onafhankelijk Cliëntondersteuner Wlz / Wmo bij Stichting CLIONN Partisipaasje  in noordelijk Nederland.

Ik ben ambassadeur geworden, omdat het van groot belang is dat een ieder die even niet weet hoe het verder moet in zijn of haar leven, een beroep kan doen op tijdelijke steun van een onafhankelijk Cliëntondersteuner om vervolgens zoveel mogelijk op eigen kracht weer verder te kunnen gaan.

Onze huidige samenleving is voor veel mensen om diverse redenen ingewikkeld. Hierdoor is het gevaar groot dat de grip op eigen leven in meerdere of mindere mate afwezig is.  Door de inzet van een onafhankelijk Cliëntondersteuner wordt verder wegglijden uit de deelname aan het dagelijks leven voorkomen. Hierdoor verdwijnt chaos en stress en krijgt betrokkene houvast. Op deze wijze draagt de onafhankelijk Cliëntondersteuning bij aan het persoonlijk  welbevinden. Daarnaast werkt dit preventief, want erger wordt voorkomen.

In 2020 / 21 ben ik door de BCMB opgeleid tot ambassadeur van dit mooie beroep. De onafhankelijke Cliëntondersteuner levert een belangrijke bijdrage aan een inclusieve samenleving, een samenleving waar het voor een ieder zo goed mogelijk toeven is en waar plaats is voor iedereen. 

Met elkaar is voorgaande het beste te verwezenlijken, de BCMB faciliteert dit.

Ik ben gemotiveerd om bij te dragen aan het feit dat een ieder op de hoogte is van het heilzaam en positief effect van de inzet van een onafhankelijk Cliëntondersteuner.

Publicatie: 24/04/2021Terug naar nieuwsarchief