BCMB

Saskia Bijlholt

 

Ik werk als Onafhankelijk Cliëntondersteuner bij De Badde in de gemeente Pekela.

De Badde is een welzijnsorganisatie en is onderdeel van Tintengroep. Tintengroep bestaat uit 12 organisaties gespecialiseerd in sociaal werk. Deze organisaties zijn gevestigd in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel.

Een aantal van deze organisaties bieden ook de functie Onafhankelijke Cliëntondersteuning en ik wil daarin graag meer de krachten willen bundelen om elkaar te versterken en kennis uit te wisselen.

In de gemeente Pekela wil ik nog meer het belang van de onafhankelijke cliëntondersteuning naar voren brengen en daarmee meer burgers weten te bereiken en ook verwijzers.

Ik vind het van groot belang dat men weet dat er onafhankelijke cliëntondersteuning bestaat, dat men een beroep op ons kan doen en dat dit voor iedereen toegankelijk is.

Ik ben ambassadeur geworden om de onafhankelijke cliëntondersteuning bij zowel politiek, ketenpartners als ook bij burgers meer zichtbaar te krijgen. Ik merk dat dit nu nog lang niet altijd het geval is en daar is nog veel winst te behalen.

Mensen worden nu niet of soms te laat geholpen en zoals iemand laatst tegen me zei: “Het is al moeilijk genoeg dat we beperkingen in ons leven ervaren maar het wordt ons daarnaast wel erg ingewikkeld gemaakt met alle regelingen en procedures, dit kost ons ook nog eens heel veel energie en dan is het fijn dat er iemand naast ons staat en de weg wijst en ondersteunt.”