BCMB

Training

Als ambassadeur ga je aan de slag om de onafhankelijke cliëntondersteuning, de meerwaarde van beroepsmatige cliëntondersteuning, maar ook de meerwaarde van BCMB op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Vooral lokaal in jouw regio, maar soms ook landelijk namens BCMB.

Hoe pak je dat aan?

Daar ondersteunen we je natuurlijk bij, met training en verschillende activiteiten voor ambassadeurs.

Training

Tijdens de trainingsdag word je door de trainers Willem-Jan de Gast (Nomade Training en Advies) en David Wijnperle (Doeldenker) getraind in verschillende basisprincipes van beïnvloeding, belangenbehartiging en netwerken. We verkennen wat de kern is van het vak Cliëntondersteuning en wat de waarde is van keuzevrijheid in onafhankelijke cliëntondersteuning. Van daaruit oefenen we met pitchen en overtuigen, maar bijvoorbeeld ook met het in beeld brengen van het lokale krachtenveld.

Activiteiten

Naast de trainingsdag is er een terugkombijeenkomst, krijgen ambassadeurs individuele coaching en toegang tot een leeromgeving waarin je van elkaar kunt leren en waar je een groot aantal instrumenten en materialen vindt.

In 2020 is een nieuwe ploeg ambassadeurs opgeleid. Ook in 2021 zoeken wij nieuwe ambassadeurs! Maak jezelf en je vak sterk en meld je hier aan als ambassadeur!

Twijfel je nog, maar ben je wel nieuwsgierig? Kijk dan hier naar de achtergrond van onze huidige ambassadeurs en hier naar hun praktijkverhalen.