BCMB

Lidmaatschap. Wat zijn de voordelen?

Lidmaatschap van BCMB biedt veel voordelen, of je nu een beginnend of al een hele ervaren cliëntondersteuner bent. Dankzij ons digitaal leerprogramma en geaccrediteerde leertrajecten verdiep je je vakkennis en expertise. Bij de inspirerende jaarlijkse vakdag maak je kennis met collega's uit het hele land en kun je geaccrediteerde lezingen en workshops over actuele items in je vak volgen. Daarnaast zet BCMB zich op allerlei manieren in om de stem en positie van cliëntondersteuners in het sociale domein te vertegenwoordigen. 

Dat doen wij onder meer door het schrijven van position papers om beleid te beïnvloeden. En met VWS en zorgkantoren voeren wij gesprekken over hoe cliëntondersteuning de kwaliteit in de langdurige zorg kan stimuleren. BCMB geeft de beroepsgroep een stem. Een stem die gehoord wordt!

Persoonlijk voordeel

  • Toegang tot een digitaal leerprogramma met intervisie, 360-gradenfeedback, praktijkgerichte en geaccrediteerde leertrajecten en een database met collega-cliëntondersteuners en hun expertisegebieden;
  • Jaarlijks een gratis Vakdag en af en toe regionale bijeenkomsten en Masterclasses;
  • Verbreding van jouw netwerk van collega-cliëntondersteuners;
  • Korting van 25 euro op jouw registratie als cliëntondersteuner bij het Registerplein;
  • Met scholing via BCMB kun je voldoende punten halen om aan de registratie-eisen te voldoen.

BCMB geeft cliëntondersteuners een stem

  • BCMB vertegenwoordigt jouw stem en die van je collega-cliëntondersteuners. Bijvoorbeeld bij de gemeente, bij het ministerie van VWS en bij de zorgverzekeraars. Maar ook bij werkgevers en bij SKJ en het Registerplein. Via BCMB hebben cliëntondersteuners een stem in het sociale domein.
  • BCMB zet zich in voor de verdere professionalisering van jouw beroepsgroep. Bijvoorbeeld door het opstellen van een beroepscompetentieprofiel, een beroepscode en door het opzetten van een goede registratie van cliëntondersteuners.

Natuurlijk ben je als lid van BCMB harte welkom om mee te denken en te bouwen aan een sterk vak én een sterke beroepsvereniging.

Ben je cliëntondersteuner en nog geen lid van BCMB? Klik dan hier!

Kosten lidmaatschap

De standaardcontributie bedraagt € 185 per jaar, inclusief onbeperkt toegang tot de online leeromgeving. Nieuwe leden krijgen in 2019 en 2020 startvoordeel! Zij betalen het eerste jaar lidmaatschap slechts 100 euro. 

Wil je graag lid worden van BCMB? Meld je dan aan via deze link. Mocht je zijn geïnspireerd door een BCMB-lid, vul dan onderaan het formulier ook zijn of haar gegevens in. Die collega heeft dan recht op de eenmalige korting van 50 euro voor ledenwervers.
 
Na inschrijving ontvang je een bevestiging en ontvang je de inlogggevens van E-captain, het administratiesysteem van BCMB. Hiermee kun je je gegevens beheren, facturen downloaden en je inschrijven voor BCMB-activiteiten zoals de Vakdag.
Binnen enkele weken ontvang je de factuur voor de contributie en uitgebreide informatie over alles wat BCMB je te bieden heeft. Na betaling van jouw factuur krijg je de inloggegevens toegestuurd van de digitale leeromgeving. 

Met ingang van 1 januari 2020 zal de contributie via automatisch incasso worden geïnd.

Aanmelden

Dat kan via het inschrijfformulier.

Opzeggen

Lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Het beëindigen van het lidmaatschap dient schriftelijk vóór 1 december aan de ledenadministratie te worden gemeld via een mail aan info@bcmb.nl

 

Samenhang beroepsvereniging en registratie

Lidmaatschap van de beroepsvereniging/BCMB is niet hetzelfde als geregistreerd zijn. Er is wel samenhang. De beroepsvereniging behartigt jouw belangen als cliëntondersteuner, versterkt het beroep cliëntondersteuner en ondersteunt jou in het verbreden en verdiepen van jouw kennis. BCMB is mede namens jou gesprekspartner voor het Registerplein (en voor SKJ).
Bij het Registerplein kun je je registreren als cliëntondersteuner in het Register van Cliëntondersteuner. Door je te registreren laat je zien dat je als professional jouw vakkennis onderhoudt door reflectie en scholing. Scholing kun je volgen via de leeromgeving en de masterclasses van BCMB. Dat kan dus ook als je niet geregistreerd bent bij Registerplein. De BCMB scholing levert wel geaccrediteerde punten op voor jouw registratie.

 

Registratie voor jeugd- en gezinsprofessionals (SKJ)

Als je met jeugdigen werkt, zul je je waarschijnlijk vanaf 2018 wettelijk verplicht moeten registreren in het Register van Jeugd- en Gezinsprofessionals bij SKJ. Dat gaat in overleg met de werkgever, die moet bepalen of jij werk doet dat valt onder de norm van de verantwoorde werktoedeling. De meeste leertrajecten van BCMB leveren tevens geaccrediteerde punten op voor SKJ-registratie. Als je bij SKJ bent geregistreerd, gelden beperkte eisen bij Registerplein.

BCMB adviseert leden een registratie als cliëntondersteuner, ook als leden ook bij SKJ zijn geregistreerd als jeugd- en gezinsprofessional. Jouw registratie bij Registerplein toont jouw expertise als cliëntondersteuner en onderscheidt je van andere jeugdprofessionals. Als je in beide registers bent geregistreerd, voldoe je eerst aan je wettelijk verplichte eisen bij SKJ. Bij Registerplein hoef je dan alleen aan enkele aanvullende eisen te voldoen, die specifiek ingaan op het vak van cliëntondersteuner.

Relevante websites en contactgegevens

Leeromgeving : https://bcmb.hakacontent.nl
Vragen: [javascript protected email address]

Ledenadministratie en inschrijving BCMB-bijeenkomsten: www.e-captain.nl
Vragen: [javascript protected email address]

Register van Cliëntondersteuners (Registerplein): www.registerplein.nl 
Vragen: [javascript protected email address]

Register van Jeugd- en gezinsprofessionals (SKJ): www.skjeugd.nl 
Vragen: [javascript protected email address]