BCMB

Samenstelling en werkwijze bestuur

Het bestuur bepaalt in onderling overleg de portefeuilleverdeling. De functie van secretaris wordt vervuld door de verenigingsmanager Auke Blom. Zij is geen lid van het bestuur. Op dit moment wordt een statutenwijziging voorbereid om het maximum aantal bestuursleden te verhogen naar 7 leden. Op deze manier kan het bestuurswerk beter verdeeld worden.

Het bestuur van BCMB is op zoek naar versterking

Met het vertrek van Dîde Sörman is er een plek vrijgekomen in het bestuur van de beroepsvereniging van cliëntondersteuners (BCMB). Bestuurslid Trudy Roffel heeft de voorzittershamer eind vorig jaar van Sörman overgenomen en zal die rol waarschijnlijk voorlopig blijven vervullen. Wel is er behoefte aan een vijfde bestuurslid. De voorkeur gaat uit naar een zelfstandige cliëntondersteuner, die bijvoorbeeld bij een maatschap is aangesloten. BCMB streeft naar een diverse samenstelling in het bestuur.

Er wordt gezocht naar een enthousiaste, analytische denker met goede mondelinge vaardigheden, die het leuk vindt om samen met andere bestuursleden te bekijken hoe cliëntondersteuning bij het ministerie van VWS, en andere stakeholders, naar een hoger plan kan worden getild.

Dus heb je een sterke mening over het vak en loop je over van de ideeën? Wil je een bijdrage leveren aan het borgen van de kwaliteit, of aan het vergroten van de naamsbekendheid, dan is een bestuursfunctie misschien iets voor jou.

De tijdsinvestering bedraagt ongeveer een dagdeel per maand. De ene maand wordt in de avond vergaderd en de andere maand overdag. Indien nodig is er een extra vergadering. De vergaderingen zijn nu online.

Procedure

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Auke Blom aukeblom@bcmb.nl en wie weet heten we je binnenkort welkom als nieuw bestuurslid.

Bram Coomans (Penningmeester)

Bram Coomans (Penningmeester)

Controller bij MEE PLus, binnenkort met pensioen

Portefeuille Bestuur: Financieel beheer en penningmeesterschap
[javascript protected email address]

Jeroen Willemsen (lid)

Jeroen Willemsen (lid)

Cliëntondersteuner bij Zorgbelang Gelderland
Portefeuiile Bestuur: Ledenwerving
[javascript protected email address]

Trudy Roffel (lid+ plv voorzitter)

Trudy Roffel (lid+ plv voorzitter)

Cliëntondersteuner bij MEE Groningen (lid + plv voorzitter)

Portefeuille Bestuur: Leren en Ontwikkelen en Plv voorzitter
[javascript protected email address]

Kristy Spruijt (lid)

Kristy Spruijt (lid)

Adviseur Communicatie bij MEE NL

Portefeuille Bestuur: Beleidszaken en Communicatie
[javascript protected email address]