BCMB

Impressie van de Masterclasses 2019

Eerste Masterclasses van de leerlijn cliëntondersteuning afgerond.

Afgelopen maand zijn de eerste verdiepende masterclasses Effectief signaleren en innoveren en Hoe borg je jouw onafhankelijkheid? afgerond. Tijdens deze masterclasses hebben we met een mooie diverse groep cliëntondersteuners,  zowel zelfstandigen als cliëntondersteuners werkzaam bij een organisatie gewerkt.

Wij hebben ons verdiept in het beschrijven en onderzoeken van een signaal. We hebben met elkaar gekeken hoe je tot een creatieve en innovatie oplossing kan komen en bij wie je deze oplossing op de agenda moet zetten om daadwerkelijk verandering te krijgen.

In de masterclass hoe borg je jouw onafhankelijkheid hebben we met elkaar onderzocht wat is nu mijn persoonlijke professionele vingerafdruk als cliëntondersteuner? Wat zijn de wettelijke kaders waar binnen ik mijn werk kan doen? Verder zijn er tools aangereikt hoe je kan handelen als de onafhankelijkheid niet vanzelfsprekend is.

Tijdens de trainingen was er ook vooral veel herkenning en erkenning onder de deelnemers in de dillema’s waar je tegen aanloopt als onafhankelijk cliëntondersteuner.  Wij kijken terug op mooie inspirerende dagen en zien er naar uit om de volgende groepen te ontmoeten.

 

Connie Mourits en Ton van Bergeijk

Chirstelijke Hogeshool Ede