BCMB

Ieder kwartaal een webinar

BCMB organiseert voor haar leden en andere geïnteresseerden ieder kwartaal een gratis webinar met een inspirerende spreker.

Webinars 2022

Chiel Egberts over driehoekskunde

Op vrijdag 10 juni organiseren wij van 10.00 - 11.30 uur het tweede BCMB webinar van dit jaar. Over Driehoekskunde: samenwerken in de driehoek cliënt, familie en begeleider.

Tijdens dit webinar laat grondlegger van Driehoekskunde en orthopedagoog Chiel Egberts je op interactieve wijze kennis maken met zijn visie en gedachtengoed. Tijdens het webinar gaan we in op vragen als:

  • Wat is de rol van cliëntondersteuner binnen de driehoek van zorgvrager, familie en
    professional?
  • Wie is je cliënt? Van wie is de cliënt? En besef jij je dit als professional?
  • Mensen vertrouwen hun dierbare niet zomaar toe aan vreemden, hoe zorg jij er als cliëntondersteuner voor dat jij dit vertrouwen wint?

Je leert ouders beter begrijpen en je hoort wanneer en hoe je deze moet begrenzen.

Chiel Egberts is orthopedagoog en de grondlegger van de Driehoekskunde. In zijn werk als orthopedagoog kwam Chiel in veel complexe situaties terecht en leerde al snel dat hij bij de familie moest zijn om iets te bereiken. Hij werd zich bewust dat hij als professional een van de vele was die als laatste binnenkwam en als eerst weer weg zal gaan. Hij ondervond het belang van vertrouwen om iemand echt te kunnen helpen. Aan de hand van deze bevindingen ontwikkelde Chiel de Driehoekskunde.

Aanmelden en meer informatie

Meld je hier aan voor het webinar op 10 juni en maak kennis met Driehoekskunde. Het webinar is kosteloos. Na het invullen van de evaluatie (direct na het webinar) ontvang je een bewijs van deelname die je kunt invoeren in de vrije ruimte bij het Registerplein.

We ontmoeten je graag online op vrijdag 10 juni!

 

Herman de Mönnink over verlieskunde

Vrijdag 23 september van 10.00 tot 12.00 uur 

Meer informatie volgt.

 

Jacomien Wolfkamp over brussen

Vrijdag 9 december van 10.00 tot 11.30 uur 

Meer informatie volgt.

 

Wil je informatie ontvangen over aankomende webinars? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@bcmb.nl en/of volg ons op LinkedIn.

Webinars die hebben plaatsgevonden:

  • Eva Kuiper: De positieve focus met praktische toepassingen uit de positieve psychologie en het oplossingsgericht werken. 
  • Andries Baart over de presentietheorie en de menselijke maat
  • Jan de Vries over de (lokale) politiek, lobby, behoorlijk bestuur en de menselijke maat.