BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB Werk gezocht

Webinar Chiel Egberts over driehoekskunde

BCMB organiseert voor haar leden en andere geïnteresseerden ieder kwartaal een gratis webinar met een inspirerende spreker.

Chiel Egberts over driehoekskunde

Op vrijdag 10 juni 2022 organiseerden wij een webinar over Driehoekskunde: samenwerken in de driehoek cliënt, familie en begeleider.

Tijdens dit webinar liet grondlegger van Driehoekskunde en orthopedagoog Chiel Egberts je op interactieve wijze kennis maken met zijn visie en gedachtengoed. Tijdens het webinar gingen we in op vragen als:

  • Wat is de rol van cliëntondersteuner binnen de driehoek van zorgvrager, familie en
    professional?
  • Wie is je cliënt? Van wie is de cliënt? En besef jij je dit als professional?
  • Mensen vertrouwen hun dierbare niet zomaar toe aan vreemden, hoe zorg jij er als cliëntondersteuner voor dat jij dit vertrouwen wint?

Chiel Egberts is orthopedagoog en de grondlegger van de Driehoekskunde. In zijn werk als orthopedagoog kwam Chiel in veel complexe situaties terecht en leerde al snel dat hij bij de familie moest zijn om iets te bereiken. Hij werd zich bewust dat hij als professional een van de vele was die als laatste binnenkwam en als eerst weer weg zal gaan. Hij ondervond het belang van vertrouwen om iemand echt te kunnen helpen. Aan de hand van deze bevindingen ontwikkelde Chiel de Driehoekskunde.