BCMB Vindplek Cliëntondersteuners BCMB

Wij geven cliëntondersteuners een stem

Onafhankelijke cliëntondersteuning is onmisbaar geworden in onze samenleving. Voor mensen die (tijdelijk) zorg of ondersteuning nodig hebben op het gebied van (preventieve) zorg, jeugdhulp, opvoeding, onderwijs, wonen, financiën of werk. Maar niet weten hoe ze dit moeten aanpakken of van het kastje naar de muur worden gestuurd. Een onafhankelijke cliëntondersteuner is er voor deze groep mensen. En BCMB is er voor de cliëntondersteuners. We geven hen een stem, vergroten zowel landelijk als lokaal de bekendheid en vindbaarheid, stimuleren vakmanschap en inspireren tot kwalitatief hoogwaardige cliëntondersteuning. Ook is BCMB een ontmoetingsplaats en vraagbaak voor hoogopgeleide, onafhankelijke cliëntondersteuners. 

Beroepsvereniging van cliëntondersteuners met kennis van beperkingen

BCMB staat voor Beroepsvereniging van Cliëntondersteuners met kennis van beperkingen. Cliëntondersteuners hebben een spilfunctie in de zorg en het sociale domein. Ze bieden mensen informatie, advies en kortdurende ondersteuning en versterken de zelfredzaamheid en participatie van mensen in een kwetsbare positie. Cliëntondersteuners werken onafhankelijk en levensbreed. BCMB staat voor kwaliteit van de beroepsmatige cliëntondersteuning en ondersteunt cliëntondersteuners bij het verbreden en verdiepen van hun kennis en ervaring.

BCMB staat voor de kwaliteit van onafhankelijke cliëntondersteuning

Cliëntondersteuners kunnen een grote meerwaarde hebben als de kwaliteit is geborgd. We doen daarom veel om die kwaliteit te waarborgen. Zo biedt BCMB:

  • informatie over cliëntondersteuning;
  • een Register van Cliëntondersteuners, zodat cliëntondersteuners hun deskundigheid aan kunnen tonen;
  • scholing voor startende en ervaren cliëntondersteuners;
  • een visie op cliëntondersteuning, een visie op de samenwerking met vrijwilligers en ervaringsdeskundigen, een visie op kwaliteit en op levensbreed werken;
  • een netwerk van bevlogen ambassadeurs, die zich inzetten voor het borgen van cliëntondersteuning. 

Lees hiermeer over hoe we de kwaliteit van cliëntondersteuning waarborgen.

BCMB zet zich in voor alle cliëntondersteuners, maar leden hebben een streepje voor.

We ondersteunen onze leden in het verbreden van hun kennis en ervaring met: 

  • Een online leeromgeving met geaccrediteerde opleidingen en intervisie.
  • Een jaarlijkse Vakdag (gratis voor leden) en geaccrediteerde masterclasses (gereduceerd tarief voor leden).
  • Leden krijgen 25 euro korting op hun registratie bij Registerplein. Nieuwe leden registreren het eerste jaar bij Registerplein gratis!

Natuurlijk zijn de leden van harte uitgenodigd om mee te denken en te bouwen aan een sterk vak én een sterke beroepsvereniging.

Ook lid worden? Meld je hier aan!

Klik op de icoontjes voor toegang tot de online leeromgeving, de ledenadministratie en Registerplein. Via de ledenadministratie kun je je ook inschrijven voor BCMB activiteiten.

Word ook lid van BCMB

Word NU lid van BCMB!

Lidmaatschap van BCMB biedt veel voordelen, of je nu een beginnend of al een hele ervaren cliëntondersteuner bent. Dankzij ons digitaal leerprogramma en geaccrediteerde leertrajecten verdiep je je vakkennis en expertise. BCMB zet zich op allerlei manieren in om de stem en positie van cliëntondersteuners in het sociale domein te vertegenwoordigen. En op de inspirerende vakdagen maak je kennis met collega’s uit het hele land.

Word ook lid van BCMB

Maak jezelf én je vak sterk!

Geloof jij in de waarde van onafhankelijke cliëntondersteuning en wil jij je hard maken om dat positief onder de aandacht te brengen? Heb je een assertieve én nieuwsgierige instelling en kun je mensen beïnvloeden en bewegen?

Om de meerwaarde van cliëntondersteuning op een positieve manier onder de aandacht te brengen, kunnen we jouw inbreng goed gebruiken. Maak jezelf en je vak sterk en word ambassadeur van BCMB!

Word Ambassadeur!